rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Szökött rab miatt mond le a miniszter

 • Share on Tumblr

  Lemondott szerdán a görög ciprusi igazságügyi miniszter, miután egy magánklinikáról megszökött egy gyilkosság és erõszak miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt rab.

  A csak „Al Capone” néven ismert Antonisz Kitaszt két külföldi nõ megerõszakolása és megölése miatt ítélték el 1993-ban, és a helyi sajtó szerint luxuskörülmények között élt a magánklinikán már fél éve.

  „Értesítettem az államfõt, hogy lemondásom továbbra is érvényes, és az elnök elfogadta azt” - mondta el a ciprusi igazságügyi miniszter újságíróknak. A kormány pénteken hallgatja meg az eset körülményeirõl szóló független vizsgálat eredményeit.

  Antonisz Kitasz múlt hét pénteken a fõváros egyik magánklinikájáról szökött meg, ahol gyomorpanaszok miatt kezelték. A kórház elõtt lövöldözés is volt, amikor a kiérkezõ rendõrök megpillantották a szökött rabot egy autóban, három másik emberrel együtt. Az egyik legveszélyesebb ciprusi bûnözõnek tartott férfi szobája elõtt voltak õrök, de az állami rádió akkori jelentése szerint elaludtak.

  A helyi sajtó arról számolt be, hogy a már fél éve a magánklinikán lévõ Kitasz luxuskörülmények között élt kórházi szobájában, amelyet kínai feleségével osztott meg ott tartózkodása alatt, és esténként eljárt a kórházból. A klinika elmondta, hogy Kitasz 23 ezer eurónyi (több mint 6 millió forint) készpénzt adott a kórháznak, és amikor megpróbálták egy biztonságosabb szobába áttenni, a börtönigazgató elutasította a javaslatot, közölve, hogy felbõszítené a rabot, ha nem lenne jó a kilátás a szobájából.

  A rendõrség szerint csak a csodának köszönhetõ, hogy nem halt meg egy rendõr sem a szökés után kitört tûzharcban. Ciprus rendõrfõkapitánya elmondta, hogy Kitasz fegyvert fogott egy rendõrre, de a pisztoly valószínûleg csütörtököt mondhatott, mert „Al Capone” félredobta azt.

  A szökött rabot azóta sem találták meg, de egyik állítólagos segítõjét, és terhes feleségét õrizetbe vették a szökéssel kapcsolatban.

  Kitaszt egy húszéves ukrán nõ, és egy 28 éves svéd nõ megerõszakolása és megölése miatt ítélték életfogytig tartó börtönbüntetésre 1993-ban.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások