rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • A gyilkosságért halálra ítélt amerikai férfi 20 év után szabadult

 • Share on Tumblr

  Óvadék ellenében szabadon engedték Paul Gregory House-t, a gyilkosságért halálra ítélt amerikai férfit, miután a DNS-vizsgálatok kétségbe vonták az ellene hozott ítéletet. A 46 éves férfi több mint húsz évet töltött börtönben egy Tennessee állambeli háziasszony megerõszakolása és megölése miatt.

  A DNS-vizsgálat szerint nem az elítélt, hanem az áldozat férje közösülhetett a megerõszakolt asszonnyal, az ügyész még mindig meg van gyõzõdve Paul Gregory House bûnösségérõl. A legfelsõbb Bíróság mégis elrendelte szabadlábra helyezését.

  Paul Gregory House-t 1986-ban ítélték halálra Carolyne Muncey meggyilkolása miatt, még a DNS-vizsgálat elterjedése elõtt. 2002-ben új bizonyítékok miatt új eljárás indult, 2006-ban pedig a Legfelsõbb Bíróság kimondta, hogy az esküdtek nem ítélték volna el House-t, ha ismerik a kilencvenes években elvégzett DNS-vizsgálat eredményeit.

  A meggyilkolt nõn, és ruháján talált ondóról 1986-ban azt gondolták, hogy House-é, de egy késõbb elvégzett vizsgálat kiderítette, hogy az a nõ férjéé volt.

  A férfit százezer dolláros óvadék ellenében engedték szabadon, amit egy ismeretlen ember fizetett ki. Az elõrehaladott szklerózis multiplexben szenvedõ, és tolószékbe kényszerült House házi õrizet alatt marad ügyének októberi újratárgyalásáig. A kerületi ügyész közölte, hogy még mindig biztos House bûnösségében, de már nem kér halálos ítéletet ellene.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Felmentené az apa 17 éves lányának megerõszakolóját

  Vissza szeretné vonni egy apa lánya megerõszakolója ellen a feljelentést, hogy ne legyen rosszba a szomszédaival.

 • Horogkereszteket karcoltak a Mercire

  Náci szimbólumokat véstek egy 36 éves német állampolgár Mercedesének karosszériájába Szlovákiában, ráadásul az autót alaposan meg is rongálták.

 • Ittasan okozott balesetet, majd elhajtott, de egy szemtanú követte

  A baleset okozója elhajtott a helyszínről, de egy szemtanú követte és a győri rendőrök elfogták.

 • Villám csapott agyon egy kocogó férfit

  Súlyos károkat okozott Ausztriában is a hirtelen jött vihar csütörtökön késõ délután.

 • Rendõrautók ütköztek egy szabálytalan autós miatt

  Összeütközött két rendõrautó Budapesten szombat reggel, a Király utca és az Eötvös utca sarkánál, a balesetben senki nem sérült meg.

 • Vonattal ütköztek a részeg autósok Budapesten

  Ittas autósok vonat elé hajtottak Budapest XI. kerületében, a Repülõtéri úti vasúti átjáróban péntek este - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság szóvivõje. A balesetben nem sérült meg senki.

 • Újabb huszonkilenc határsértõt fogtak el

  Egy híján harminc illegális migránst fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai Tiszasziget és Röszke térségében 24 óra alatt.

 • Lelõtték, megszurkálták és elvágták a torkát

  Brutális gyilkosság történt a szlovákiai Erzsébetmajorban. Egy 48 éves vállalkozót rokonai holtan találtak házában.

 • Szörnyethalt a sofõr és utasa az M7-esen történt balesetben

  Tragikus baleset történt az M7-es autópálya Budapest felé vezetõ oldalán, Siófok közelében. A vezetõ és utasa a helyszínen belehalt súlyos sérüléseibe.

 • Öten vesztették életüket a hétvégén

  Öt balesetben öten vesztették életüket a hétvégén.

 • Megtalálták az emõdi kislány maradványait

  Könnyen lehet, hogy a tavaly õsszel eltûnt emõdi kislány csontjait találták meg kedden bejelentés alapján a rendõrök Emõd és Vatta között egy bozótosban. A szakértõi vizsgálat állapítja meg egyértelmûen, hogy a kislányról van-e szó, mondta el csütörtökön Nagy Sándor, a miskolci rendõrkapitányság szóvivõje.

 • Kétéves fiút büntettek meg köztéri vizelésért

  Köztéri vizelésért kapott büntetõcédulát egy két esztendõs gyermek, pontosabban annak anyja, miután a pelenkáról frissen leszokott kicsi nem tudta visszatartani az ingert.

 • Bukósisak, jogosítvány és mûszaki nélkül közlekedett a meghalt motoros

  Meghalt egy bukósisak és jogosítvány nélkül közlekedõ motoros a Zala megyei Újudvaron, miután jármûvével lesodródott az útról és fának csapódott.

 • Õrizetbe vették, amikor be akarta fizetni régi bírságát

  Narragansett - Becsületessége elismerése helyett õrizetbe vettek egy háromgyermekes anyát az Egyesült Államokban, amikor ki akarta fizetni 13 évvel ezelõtti bírságát.

  A nõ elfeledkezett a 2 ezer dolláros - 270 ezer forintnyi - büntetésrõl, ám a minap, ahogy papírjait rendezgette, rábukkant. Telefonált a helyi seriffnek, hogy rendezné tartozását, mire azt a választ kapta, hogy majd visszahívják.

 • Ezer karton adójegy nélküli cigarettát találtak egy autósnál

  Ezer karton adójegy nélküli cigaretta került elõ abból a személygépkocsiból, amelyet autós üldözés után tartóztattak fel az M1-es autópályán a rendõrök és a vámosok.

 • Álmában késelte halálra az anyját

  Anyagyilkossággal gyanúsítanak egy 45 éves sõregi férfit. A gyanú szerint a 45 éves Gabriel S. halálra késelte 76 éves édesanyját.

 • 26-an meghaltak a leszakadt híd miatt

  Folyóba zuhant egy násznépet szállító busz India északkeleti részén. A 40-50 utas közül legkevesebb 26-an életüket vesztették, amikor a fahíd leszakadt alattuk.

 • Tolatva menekültek a rendõr láttán

  Nem tudott elmenekülni a rendõrök elõl az a két ember, akik nagy mennyiségû, kétes eredetû cigarettával autózva hajtottak rendõri ellenõrzésbe, Zalaszentgróton.

 • Ronaldinho drogozik?

  Szökésben lévõ kábítószer-kereskedõvel beszélt telefonon Ronaldinho, az AC Milan és Anderson, a Manchester United brazil labdarúgója. A rendõrség lehallgatta a beszélgetést, amely elsõsorban arról szólt, mikor találkoznak majd egy szambapartin.

  A két, Európában futballozó játékos ellen nincs terhelõ bizonyíték, hogy részt vettek-e bûncselekményben, így hivatalosan nem váltak gyanúsítottá. A kábítószer-kereskedõ Richard Alex Martins júniusban szökött meg egy börtönbõl, és a hatóságok szerint az egyik legnagyobb drogdíler Porto Alegrében.

 • Poggyászkocsikat lopott a tolvajbanda

  Bangkok - Bangkok nemzetközi repülõterén egy tolvajbanda fokozatosan összesen mintegy 2000 poggyászkocsit tulajdonított el és adott el fillérekért ócskavasként.

  Különös módon értelmezte a bangkoki bûnbanda a fém-újrahasznosítást. Az utóbbi hónapokban egyre többen panaszolták, hogy nincs elegendõ kézikocsi a thai fõváros Szuvarnabhumi repülõterén.