rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • A gyilkosságért halálra ítélt amerikai férfi 20 év után szabadult

 • Share on Tumblr

  Óvadék ellenében szabadon engedték Paul Gregory House-t, a gyilkosságért halálra ítélt amerikai férfit, miután a DNS-vizsgálatok kétségbe vonták az ellene hozott ítéletet. A 46 éves férfi több mint húsz évet töltött börtönben egy Tennessee állambeli háziasszony megerõszakolása és megölése miatt.

  A DNS-vizsgálat szerint nem az elítélt, hanem az áldozat férje közösülhetett a megerõszakolt asszonnyal, az ügyész még mindig meg van gyõzõdve Paul Gregory House bûnösségérõl. A legfelsõbb Bíróság mégis elrendelte szabadlábra helyezését.

  Paul Gregory House-t 1986-ban ítélték halálra Carolyne Muncey meggyilkolása miatt, még a DNS-vizsgálat elterjedése elõtt. 2002-ben új bizonyítékok miatt új eljárás indult, 2006-ban pedig a Legfelsõbb Bíróság kimondta, hogy az esküdtek nem ítélték volna el House-t, ha ismerik a kilencvenes években elvégzett DNS-vizsgálat eredményeit.

  A meggyilkolt nõn, és ruháján talált ondóról 1986-ban azt gondolták, hogy House-é, de egy késõbb elvégzett vizsgálat kiderítette, hogy az a nõ férjéé volt.

  A férfit százezer dolláros óvadék ellenében engedték szabadon, amit egy ismeretlen ember fizetett ki. Az elõrehaladott szklerózis multiplexben szenvedõ, és tolószékbe kényszerült House házi õrizet alatt marad ügyének októberi újratárgyalásáig. A kerületi ügyész közölte, hogy még mindig biztos House bûnösségében, de már nem kér halálos ítéletet ellene.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Márkás ruhákban játékgépeztek (Tatabánya)

  A Tatabányai Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya lopás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 33 éves, egy 22 éves, valamint egy 18 éves tatabányai férfi ellen.

 • Kést rántott a rendõrre

  Késsel hadonászó részeg nõhöz hívták a rendõröket Szigetváron - adta hírül a Baranya Megyei Rendõr-fõkapitányság.

 • Betontuskónak hajtott egy tehervonat

  Kedden késõ este kapott bejelentést a tamási rendõrkapitányság, miszerint idegen tárgynak ütközött egy tehervonat Tolnanémedinél.

 • Nagyobb fa, kevesebb betörés?

  Kevesebbszer törnek be olyan házakba, melyek udvarán vagy környékén nagyobbak a fák - erre jutottak az Egyesült Államokban.

 • Több milliós kárt okoztak az internetes csalók

  Közel negyven sértettje van annak a büntetőeljárásnak, amelyet négy férfi ellen folytat a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több rendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 • Meglõttek egy kilencéves kislányt, mert bûzösborznak nézték

  Bûzösborznak nézett és meglõtt egy rokona szombat este egy kilenc éves jelmezes kislányt az amerikai Pennsylvnia államban, egy családiházas vidéken.

 • Betörés helyett öngyilkossági kísérlet a fõvárosban

  Öngyilkossággal fenyegetõzött Budapesten a XV. kerületben egy 32 éves férfi, aki csak több órás gyõzködés után volt hajlandó lejönni egy épület tetejérõl - tájékoztatott a Budapesti Rendõr-fõkapitányság ügyeletese csütörtökön hajnalban.

 • Bosszúból felgyújtották feljelentõjük házát

  Akár nyolc évet is kaphat az a három ember, akik vélhetõleg bosszúból felgyújtották egy korábbi feljelentõjük házának tetõszerkezetét Mezõkövesden, s egy ember kis híján bent égett az épületben.

 • Csak a víztócsákat kellett követni, hogy elkapják a részeg sofõrt

  Nem akarta kivárni a zöld jelzést egy erõsen ittas és bedrogozott fiatal, ezért kis kitérõt tett, de amikor az apja autójával a halastóban rekedt, menekülõre vette a figurát.

 • Autóbusznak ütközött egy kerékpáros

  Ittas kerékpáros a közúti jelzőtábla utasítása ellenére hajtott be a kereszteződésbe. A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy egy 58 éves helyi lakos kerékpárjával közlekedett az Andrássy utca felől a Soproni út irányába.

 • Csuklyás fiatalok verték meg az idõs bácsit

  Kiraboltak, megvertek egy hetvenkét éves ácsteszéri férit kedd éjszaka. A rendõrség már pár óra múlva eljutott a tettesekhez. Két tizennyolc év alatti fiatal beismerte a tettét, de két felnõtt férfinak is köze lehet a rabláshoz.

 • Kábítószer árusításból akart pénzhez jutni egy vásárhelyi férfi

  Időben léptek a vásárhelyi rendőrök, megakadályozták, hogy kábítószer kerüljön forgalomba.
  Egy Nyár utcai házban tartottak házkutatást a hódmezővásárhelyi rendőrök.

 • Rosszullét miatt következett be a frontális karambol

  Szerda délután 15 órakor baleset történt Debrecenben a Széchenyi-Küküllõ utca keresztezõdésében, ahol két személygépkocsi frontálisan ütközött.

 • Vadászni akartak az idegenlégiótól elcsent csúcstechnológiájú eszközökkel

  Borsodban egy kamionból 100 milliót érõ fegyvertár került elõ, amelyben rakétaindításra is alkalmas eszközöket is találtak. A francia idegenlégiótól elcsent csúcstechnológiával a gyanúsítottak állítólag vadászni akartak.

  Az egyikük szolgált is az idegenlégióban, õ lopta ki az úgynevezett harmadik generációs csúcstechnikai eszközöket, amelyeket a magyar hadseregben sem használnak.

 • Halálos buszbaleset Mezõkövesd mellett

  2009. február 11-én reggel 6 óra körül a Mezõkövesd és Egerlövõ közötti útszakaszon súlyos közlekedési baleset történt. Az elsõdleges információk szerint egy menetrend szerint közlekedõ autóbusz az egyik kanyarban megcsúszott és felborult. A baleset következtében egy idõs asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott. A balesetnek további hat sérültje van, 3 súlyos és 3 könnyû.

 • Rendõrök védik a megkéselt nõt és családját

  A BRFK elrendelte annak a VII. kerületi óvodában dolgozó nõnek - illetve családjának - a személyi védelmét, akit szerdán késelt meg a volt élettársa a munkahelyén - közölte Pap Judit, a BRFK sajtóügyeletese.

 • Kéménybe fulladt a szerelmes doktornõ

  A doktornõ a kéményen keresztül akart bejutni kedvese házába, ám megfulladt.

 • Felsõsimai gyújtogatók

  Több állat elpusztult abban a tûzben, mely feltehetõen szándékos gyújtogatás következménye szerdán éjszaka a Nyíregyháza határában fekvõ Felsõsimán.

 • Elengedték a legénységet - a váltságdíjról mindenki hallgat

  A szomáliai kalózok váltságdíj fejében elengedtek hétfõn egy török teherhajót, amely közel három hónapja került a kezükre - jelentette be az isztambuli Horizon Shipping tengerhajózási társaság.

 • Gázt szállító kamion borult fel

  Az oldalára borult egy cseppfolyós gázt szállító kamion csütörtökön Veszprém megyében.