rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít! Válasszon EGY jó ügyet:
  állatmenhely, állatvédő, támogatás, adó 1 százalék, kutyaotthon, állatotthon  gyermekmentés, gyógyítás, adóbevallás, adó 1 százalék felajánlás, adóegyszázalék
A legapróbb adó 1 százalék támogatása is ÉLETET ment!
 • Katonákat fejeztek le Mexikóban - az elnök bosszút esküdött

 • Share on Tumblr

  A nyolc lefejezett katona halála "nem volt hiábavaló", és minden követ megmozgatnak a tettesek kézre kerítésére - mondta Felipe Calderón mexikói elnök.

  A katonák és egy ügyvéd fejét mûanyag zacskókba rejtve találták a Mexikó déli részén fekvõ Guerrero államban vasárnap. A fejekre vasárnap hajnalban bukkantak Chilpancingo városának lakói, és néhány órával késõbb egy másik helyszínen megtalálták a hozzájuk tartozó testeket is. A hadsereg hét gyanúsítottat vett õrizetbe az ügyben - jelentette be hétfõ éjjel a városi ügyészség.

  "A bûnözõk nagy hibát követtek el ezzel az arcátlan tettel" - fogalmazott egy hétfõi megemlékezésen a körzeti katonai parancsnok. "Nincs kegyelem, és nem nyugszunk, amíg ezek a bûnözõk oda nem kerülnek, ahova valók" - tette hozzá Enrique Jorge Alonso.

  Az eddigi nyomozás szerint a katonákat szombat este rabolhatták el, amikor elhagytál chilpancingói bázisukat. A lefejezés a drogkartellek válasza volt arra, hogy pénteken három tagjuk halt meg, amikor tûzharcba keveredtek a katonákkal - írta a La Jornada címû napilap biztonsági erõkre hivatkozva.

  Hétfõre virradóan további 19 embert öltek meg az észak-mexikói Chihuahua államban, szintén a drogkartellek harcai miatt. Mexikóban több mint 5300 ember halt meg az év eleje óta kábítószerrel kapcsolatos gyilkosságok miatt.


  Share on Tumblr
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Olajszállító tartálykocsi ütközött szalagkorlátnak

  Nyersolajat szállító tartálykocsi ütközött szalagkorlátnak az M6-os autópályán, a 24. kilométernél hétfõ reggel.

 • Megvertek egy taxist a fõvárosban

  Életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy fõvárosi taxist, akit két fiatal férfi bántalmazott és az autóját is ellopták.

  Az ügyeletes tájékoztatása szerint a két férfi egy VIII. kerületi címre vitette magát a taxival, ott azt mondták a sofõrnek, hogy csak a lakásukban van pénz. A sofõrt, aki felkísérte õket a pénzért, a lépcsõházban megverték, majd az autójával elmenekültek. A rendõrök egy XV. kerületi parkolóban találták meg a taxit.

 • 38 milliót ér a megfogott csempészcigi

  Zárjegy nélküli és ukrán zárjegyes, 38 millió forint értékû cigarettát foglaltak le csütörtökön - írja a Vám- és Pénzügyõrség Országos Parancsnoksága közleményben.

 • Abortuszra kényszerítettek egy nõt Kínában

  Abortuszra kényszerítettek egy 7 hónapos terhes nõt Kínában – az ország törvényei szerint ugyanis csak egyetlen gyereke lehet egy családnak.

 • Kövérsége miatt nem tudták börtönbe zárni

  Kövérsége miatt nem tudnak egy gyilkossággal vádolt nõt bíróság elé citálni és börtönbe zárni Texasban.

  A 27 éves korára 4 és fél mázsás nõt 2 esztendõs unokaöccse agyonverésével gyanúsítják. Csakhogy még a bírósági tárgyalásra sem tudják elcipelni, nem hogy a börtönbe.

 • Kerékpárszállítás biztonságosan, balesetmentesen

  A kerékpárok szállításával kapcsolatos jogszabály módosításról. Ennek értelmében, a személygépkocsi vonóhorog feletti részén szállított kerékpárok esetében az lett a fő szabály, hogy a hatósági jelzés és a gépkocsi világító berendezése látható marad vagy takarásba kerül a kerékpárok szállítása során.

 • Halálra gázolták a biciklis japán kalandort

  Halálra gázolták Oroszországban, az Északi-sarkkör közelében Vatanabe Haruhisza japán kalandort, aki Kínából indulva Közép-Ázsián át a Kaukázusba és Törökországba biciklizett, majd a Fekete-tengeren átkelve Oroszország európai részét járta be kerékpárjával.

 • Órája miatt nézték terroristának a férfit

  Geoffrey McGann máskor alaposan meggondolja, milyen idõmérõvel indul útnak. Saját készítésû órája miatt ugyanis terroristának nézték.

 • Halálra gázolta kétéves kisfiát egy férfi tolatás közben

  Az eddigi információk szerint egy 34 éves férfi az udvarán a személygépkocsijával a garázsba tolatott, eközben elütötte az udvaron játszó kétéves kisfiát.

 • Újabb eljárás a gárdisták ellen

  Az egyesülési joggal való visszaélés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetõeljárást az Egri Rendõrkapitányság, miután alakzatban magyar gárdisták vonultak fel Egerben egy megemlékezésen - tájékoztatott a Heves Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje csütörtökön.

 • A határsértõ a Marost átúszva akart Magyarországra jönni

  A Marost úszta át egy szerb határsértõ, hogy Magyarországra jusson - közölte a Csongrád Megyei Rendõr-fõkapitányság.

  Még vasárnap este egy feltûnõ külsejû, gyalogló férfira lettek figyelmesek a nagylaki határrendész járõrök az M43-as úton. Amint közelebb értek, látták, hogy a férfi ruházata teljesen nedves, koszos.

  Igazoltatása során kiderült, hogy a szerb állampolgár határsértést követett el és okmányokkal nem rendelkezik.

 • Három falut temetett maga alá a földcsuszamlás Ugandában

  Földcsuszamlás részben maga alá temetett három falut Ugandában. Több mint száz ember, köztük sok gyerek eltûnt.

 • Épületnek csapódott egy teherautó a VIII. kerületben

  Egy teherautó vezetõje több parkoló autónak, majd falnak csapódott jármûvével. Feltehetõen nem a baleset következtében hunyt el.

 • Halálos baleset Hosszúpályinál

  Két személygépkocsi karambolozott hétfõn délelõtt a Hosszúpályiba vezetõ úton. Az egyik sofõr a helyszínen meghalt.

 • Három tengely – A bûnmegelõzés közös érdek

  A korábbi, több éves jó munkakapcsolatot tovább építve 2008. november 5-én az Ózdi Rendõrkapitányság vezetõje, Dr. Varga László r. alezredes Együttmûködési Megállapodást írt alá az Ózdi Rendõrkapitányság területén mûködõ 18 Polgárõr Egyesület elnökével.

 • Forró fémolvadék csöpögött egy budapesti tûzoltó arcára

  A XIV. kerületi Tahi utcában lévõ iparterületen a reggeli órákban egy bútorlapszabászati üzemben vegyes tüzelésû kazánt üzemeltettek, a kémény-tetõ-áttörésénél a tetõszerkezet meggyulladt, a tüzet a tetõ megbontásával két vízsugár segítségével eloltották a tûzoltók.

 • Polgár és rendõr, két jóbarát?

  Általános az a felfogás, hogy a közbiztonság megteremtése a rendõrség kizárólagos feladata. A józsefvárosi Magdolna-negyedben viszont hamarosan egy olyan program indul, melynek alapkoncepciója, hogy a biztonságos környezet a helyi lakosok, az önkormányzat, és a rendõrség szoros együttmûködése révén teremthetõ meg.

 • Kerékpározó kislányt ütöttek el Szeged és Bordány között

  Szerdán az esti órákban halálos kimenetelû baleset történt Szeged és Bordány között.

 • Késsel fosztották ki a prosti vendégét

  Szexuális szolgáltatás helyett kiraboltak egy férfit Nagykanizsán.

 • Kettős baleset az M5-ön

  Szerdán reggel az M5-ös autópálya 103-as és 104-es kilométere között egy tehergépjármű Budapest felé közlekedett, amikor eddig tisztázatlan körülmények között a szalagkorlátnak ütközött.