2022.05.26. - Fülöp, Evelin
bohócdoktor vizit szja 1%

Ezeket a játékokat ne add oda a gyereknek játszani...

Duzzadó anyagból készített veszélyes játékokra figyelmeztet a fogyasztóvédelem. Az alkatrészeik bélelzáródást vagy fulladást okozhatnak, ha a gyerekek lenyelik valamelyik alkatrészüket. A hatóság szakemberei 14, duzzadó anyagból készült játékot vizsgáltak meg. Ezek közül 9 bizonyult veszélyesnek – közölték. Ezeken olyan alkatrész volt ugyanis, amelyet a gyerekek a szájukba vehetnek. Ráadásul az alkatrészek térfogata 50 százaléknál nagyobb mértékben növekedett meg nedvesség hatására. A veszélyes játékok között van például vízben duzzadó dinótojás, dinoszaurusz és lepke is.

Ötödikről dobták ki a kutyát...

Budapest - Brutális állatkínzás borzolja a kedélyeket Gazdagréten. Egyre biztosabbnak tűnik: egy házaspár ötödik emeleti lakásából kidobtak egy Jack Russell-terriert. A szerencsétlen ebre egy járókelő bukkant rá, ő hívta fel a közeli Felicavet Állatkórházat, hogy segítséget kérjen. Két munkatársuk azonnal a helyszínre sietett, majd bevitték a súlyosan sérült kutyát a rendelőbe. A vizsgálatot követően a csip alapján sikerült azonosítani a tulajdonost. Amikor felhívták, közölte: nem fizet semmilyen költséget. A kutyát elaltatták.

Új Btk. - Répássy: hatékony, korszerű, egységes büntetőkódex készült

A július 1-jén hatályba lépett új büntető törvénykönyv (Btk.) hatékony, korszerű és egységes kódex, amely szigorú, \"tettarányos\" büntetőjogi szemléletet tükröz - mondta Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerdán Budapesten, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület szakmai konferenciájának megnyitóján.

Milliók szóródtak szét az autópályán

Az A1-es autópályán az olaszországi Foggia közelében mintegy egymillió darab egy, illetve két eurós érme szóródott szét, amikor egy pénzszállító balesetet szenvedett és felborult.

Megrongáltak egy Picasso képet

Egy felbecsülhetetlen értékû Picasso képet rongált meg múlt szerdán egy vandál az Egyesült Államokban, fényes nappal, egy texasi galériában.

Trolit lopott egy részeg orosz

Hazafelé sietett, ezért elkötött a végállomásról egy üresen várakozó trolibuszt egy ittas férfi az oroszországi Kirov városában. A lopást a jármû vezetõje és kalauza észlelte, akik egy szendvicsért ugrottak be a közeli ABC-be. Elõzõleg nyitott ajtókkal és járó motorral hagyták magára a megállóban a munkahelyüket.

69 éves néni lövöldözött Szõlõsgyörökben

Egy idõs nõ engedély nélküli fegyverével lövöldözött, mert a szomszéd kertben egy macskát fojtogatott három kutya. A nõ ellen lõfegyverrel, lõszerrel való visszaélés bûntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Drogteszt ujjlenyomatból

Brit kutatók kifejlesztettek egy módszert, amellyel nincs szükség a kábítószer kimutatásához vizeletre vagy vérre, elég hozzá csak egyetlen ujjunk.

Karácsonyfa helyett kannabiszfa

Fenyõfa helyett egy kétméteres kannabiszcsemete feldíszítésével került ünnepi hangulatba egy idõsebb német férfi, aki ellen - karácsony szelleme ide vagy oda - kábítószer-birtoklás miatt indított eljárást a rendõrség.

Mosógépbe bújt, szétfûrészelték

Mosógépbe bújt bújócskázás közben egy 3 éves gyermek Kínában, és úgy beszorult, hogy szét kellett fûrészelni a masinát.

A nagy tésztarablás

Jókora adag kelt tésztát rabolt két férfi álarcban pisztolyokkal egy pizzázó tulajdonosaitól az Egyesült Államokban, jóllehet pénzt akartak zsákmányolni.

Kannabisszal etette kacsáit

Egy hónap felfüggesztett börtönbüntetést és 500 euró (140 ezer forint) pénzbírságot kapott egy francia baromfitenyésztõ, amiért kannabisszal etette kacsáit.

további hírek